20 Mayıs 2012, 07:13:29

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: NORMAL PASAPORT nasıl alınır?  (Okunma Sayısı 1006 defa)
Hsymn
Hsy Ymn
ROOT
Öğretmen
*

Puan 32
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
Deneyim
Seviye

Site
« : 31 Ağustos 2010, 15:28:43 »

Umuma Mahsus Pasaportlar-Normal Pasaport
Türk vatandaşlarının umuma mahsus münferit ve umuma mahsus müşterek pasaportları yurt içinde Valiliklerce, yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukları ve Büyükelçiliklerince verilir.
Umuma Mahsus Münferit Pasaportlar,en az üç ay, en fazla beş yıl süreyle geçerli olmak üzere verilir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
* Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
* Yapılan Tahkikatta TC Kimlik numaranız önemli olduğu için; Nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayanlar başvuru esnasında http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/ adresinden ya da nüfus müdürlüğünden TC kimlik numarası çıktısı getireceklerdir. Yıpranmış veya eskimiş Nüfus Cüzdanlarının yenilenerek getirilmesi gerekmektedir.
* Fotoğraf (Yeni pasaport için 4,temdit için 2, Başka ilden alınan pasaportlar için 3 adet 4.5x6 cm ebatında). Fotoğraflar tam cepheden ve yüz çehresi açık olacak şekilde olmalıdır,
* Meslek yazdırmak istiyorsanız meslek belge aslı ve fotokopisi (Pasaportunda meslek yazdırmak isteyenler ve daha önceden meslek yazılı olanlar meslek belgelerinin asıllarını ve fotokopilerini getireceklerdir)
* Var ise pasaportunuz,

NOT: Ülkemizdeki üniversitelerin öğretim elemanları ile öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak üzere veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkışlarında  ilgili üniversiteden alacakları harçsız pasaport talep yazısını 23.Haziran.2008 tarihinden itibaren Ankara ULUS Vergi Dairesi ( Valilik Arkası ) Başkanlığına onaylattıktan sonra pasaport şube müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

www.almancaegitim.net  | Ücretsiz Almanca Dersleri
Almanca Eğitim Forum
« : 31 Ağustos 2010, 15:28:43 »

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: